Preview Mode Links will not work in preview mode

NMBU-podden

Sep 16, 2021

Sauene spiller en viktig rolle når landbruket skal bidra til at vi halverer klimagassutslippene frem mot 2030. Da er det er utfordring at de raper så mye. Derfor er det satt i gang et prosjekt på «klimasmart sau», som NMBU-forskerne Bente Aspeholen Åby og Geir Steinheim jobber med dette på fakultet for...


Sep 2, 2021

Ja, er det fortsatt noe å tenke på?  Nyheten om den nye skumle skrantesyken satte ordentlig støkk i hjortevilt-miljøet i Norge for noen år siden. Vi tar en status: Hva er egentlig denne sykdommen og hvordan er det med den i Norge i dag?

Professor Michael A. Tranulis ved NMBU Veterinærhøgskolen er dagens...


Aug 25, 2021

Another English edition: A study recently published in Nature Magazine found that African tropical montane forests store more carbon than previously thought. How did they figure this out? Why is it important? And why is it so bad that these forests are under serious threats from deforestation?

We talk to Aida...


Aug 19, 2021

 

 

Norske epler er fantastiske, men de blir enda bedre med kvalitet i alle ledd. Kan kan du og jeg og butikken og bøndene gjøre før å få best mulige epleopplevelser? Og hvordan forskes det på epler i våre dager?

NMBUs epleekspert Siv Fagertun Remberg, førsteamanuensis ved Fakultet for biovitenskap er med i...


Aug 12, 2021

Den skandinaviske bjørnen unngikk akkurat så vidt å bli utryddet på midten av 1800-tallet. Det setter fortsatt sterke spor på dagens bjørnestamme.

Hvordan står det egentlig til med den skandinaviske bjørnen? Hvordan takler den at menneskene kommer stadig nærmere? Og hvorfor er bjørnen bra for...